Bezár

Hírek

palyazat

OTKA pályázatok 2024

OTKA pályázatok 2024

2024. május 15.
2 perc

Értesítjük kutatóinkat az NKFIH által meghirdetett Nemzeti Kutatási Kiválósági Program Kutatási Pályázatainak (OTKA) megjelenéséről.

Értesítjük kutatóinkat az NKFIH által meghirdetett Nemzeti Kutatási Kiválósági Program Kutatási Pályázatainak (OTKA) megjelenéséről.

A pályázat célja a kutatói kreativitás és kiválóság megerősítése, olyan kutatói kezdeményezésű, ígéretes kutatási projektek megvalósulásának támogatásával, amelyekből világviszonylatban is kiemelkedő tudományos eredmények várhatók, növelve ezzel a hazai kutatók és kutatási eredmények elismertségét.

Jelen Pályázati felhívás öt pályázati alprogramot foglal magában:

Alprogram

Megnevezése

Kódszáma

Benyújtási határidők

1. alprogram

EXCELLENCE kutatási pályázat

EXCELLENCE_24

folyamatosan, de legkésőbb 2024. szeptember 19-ig

2. alprogram

ADVANCED kutatási pályázat

ADVANCED_24

2024. június 19.

3. alprogram

STARTING kutatási pályázat

STARTING_24

2024. június 19.

4. alprogram

Magyar-osztrák nemzetközi együttműködésen alapuló kutatási pályázat

ANN_24

2024. június 17.

5. alprogram

Magyar-szlovén nemzetközi együttműködésen alapuló kutatási pályázat

SNN_24

2024. június 17.

 

A megjelent pályázati konstrukciók felhívásai, útmutatói, valamint csatolandó dokumentumai az alábbi honlapon érhetőek el:

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/palyazatok/aktualis-felhivasok

 A pályázat benyújtása

A pályázatokat az NKFI Hivatal Elektronikus Pályázati Rendszer felületén keresztül angol nyelven kell benyújtani (https://www.otka-palyazat.hu/). A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

Benyújtottnak az a pályázat tekinthető, amelyet a beadási határidőig a pályázatot vezető Kutató elektronikusan véglegesített és a Befogadó intézmény vezetője jóváhagyott, továbbá ahhoz az Elektronikus Pályázati Rendszerben csatolták a Pályázati felhívás K. fejezetében elektronikus aláírással benyújtandóként megjelölt dokumentumokat az ebben a pontban megjelölt módon elektronikus aláírással ellátva.

 A pályázatok elkészítésének lehetősége az EPR felületén 2024. május 23-án nyílik meg.

 Kérik, a pályázni szándékozó kollégák a pályázati szándékukat - 2024. május 23-át követően - az EPR rendszerben (www.otka-palyazat.hu) a pályázati adatlap megnyitásával mihamarabb jelezni, ezt követően pedig az egyes pályázati felhívásokat és a pályázati útmutatót figyelmesen elolvasni szíveskedjenek.

 Minden pályázó - az adatlap megnyitását követően - tájékoztató levelet kap az intézményi adminisztrátortól, mely tartalmazza a szükséges központi dokumentumokat és belső határidőket a sikeres pályázás érdekében.

 Egyúttal tájékoztatjuk, hogy a fenti konstrukciókkal kapcsolatban felmerülő adminisztratív kérdések esetén a központi kapcsolattartási (intézményi adminisztrátori) feladatokat a Projektmenedzsment Igazgatóság munkatársa, Széplakiné Karizs Szilvia látja el (e-mail: szeplakine.karizs.szilvia@szte.hu, tel.: +36-62-54-4843). Az on-line felületen feltöltött költségtervek áttekintését, ellenőrzését a GSZ Pályázatkezelői Iroda munkatársai végzik folyamatosan.

/Borítókép: pexels.com/

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek