Magyar változat


Ma 2014. április 17. csütörtök, Rudolf napja van.

 
SzekcioKep1.jpg
ÜDVÖZÖLJÜK A SZEGEDI ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR HONLAPJÁN!
A pszichoszomatikus medicina oktatása, gyakorlata és kutatása

A pszichoszomatikus medicina oktatása, gyakorlata és kutatása

címmel

A Tudományos Ülések Bizottsága és az SZTE Magatartástudományi Intézete

Tudományos ülést szervez

Időpont: 2014. április 24. (csütörtök) 14.30

Helyszín: Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza, Szeged, Somogyi B. utca 7.

Program

 
Dr. Takács Irma PhD védése

Dr. Takács Irma doktorjelölt Effect of us1 gene mutation on pseudorabies virus gene expression című doktori (PhD) értekezésének nyilvános vitájára 2014. április 16-án 12.00 órakor a MTA SZAB székház előadótermében (Szeged, Somogyi u. 7.) kerül sor.

Meghívó...
Tézisfüzet...

 
Dr. Tarján Miklós PhD védése

Dr. Tarján Miklós doktorjelölt Diagnostic problems and prognostic factors in prostate cancer című doktori (PhD) értekezésének nyilvános vitájára 2014. április 23-án 15.00 órakor az SZTE ÁOK Szemészeti Klinika előadótermében (Szeged, Korányi fasor 10-11.) kerül sor.

Meghívó...
Tézisfüzet...

 
Pályázati felhívás 3 éves doktori képzésre

A Szegedi Tudományegyetem felvételt hirdet a 2014-2015-ös tanévre a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság határozataival jóváhagyott Doktori Iskoláiban, a doktori (Ph.D.) tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.

A 36 hónapos képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll. A sikeres felvételi vizsgát tett (a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 39 §. (1) bekezdésében szereplő) pályázók — az EMMI által biztosítandó kereten belül — kormányrendeletben meghatározott összegű ösztöndíjban részesülhetnek, amelynek összege 2014. szeptemberétől 100.000,- Ft. A felvételt nyert pályázók — jogszabályban rögzített esetek kivételével — nappali tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszonyba kerülnek függetlenül attól, hogy állami- vagy egyéb ösztöndíjas, illetve költségtérítéses formában vesznek részt a képzésben.

 
Marie Sklodowska-Curie Akciók Egyéni ösztöndíjpályázatai

Megjelentek a Horizont 2020 Marie Sklodowska-Curie Akciók Egyéni ösztöndíjpályázatai. Az ösztöndíjra tapasztalt kutatók nyújthatnak be pályázatot az általuk kiválasztott európai uniós fogadóintézménnyel.

A pályázat két típusa:

  • Európai ösztöndíj (European Fellowship): Európán belüli vagy 3. országból Európába irányuló
  • Globális ösztöndíj (Global Fellowship): Európán kívülre irányuló, majd EU-ba visszatérő kutatói mobilitás

 
SZTE Innovációs Nap

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága idén is megrendezi a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot. A rendezvény célja, hogy összehozza az egyetemi innováció szereplőit: oktatókat, kutatókat, valamint a társintézmények és vállalati partnereink innováció iránt érdeklődő szakembereit.

Az idei évben vállalatok és állami szervezetek szakemberei egyaránt képviseltetik magukat, többek között részt vesz a rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Magyar Telekom Zrt. is. A program délutáni részében az SZTE Innovációs Nap vendégei részt vehetnek az Amerikai Kereskedelmi Kamara és Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület start-up délutánján, vagy az ezzel párhuzamosan zajló zártkörű Felsőoktatási Technológia Transzfer Fórum megbeszélésen.

Meghívó...