Magyar változat


Ma 2014. július 30. szerda, Judit és Xénia napja van.

 
Szekciokep34.jpg
ÜDVÖZÖLJÜK A SZEGEDI ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR HONLAPJÁN!
Beszélgetés az ebola vírusról

Az ebola-járvány veszélye újabban már az európai lakosságot is nyugtalanítja, mint az tapasztalható volt a közelmúltban hazánkban is. De valójában mi ez a betegség, amely idén tavasz óta elsősorban Közép-Afrikai országokban jelent meg, egyes kutatók szerint, talán az ottani erdőirtások nyomán szabadult ki vírusa. Tráser László erről a veszélyről is kérdezte Nagymajtényi László szegedi járványügyi professzort.

 
Tájékoztató a nyári leállásról

Az Általános Orvostudományi Kar Dékáni Hivatala és a Hivatalhoz tartozó szervezeti egységek a nyári leállás időszakában az alábbiak szerint működnek: 

Dékáni Hivatal: augusztus 4.-19. között ügyeletet tart 8-12 óra között;


Tanulmányi Osztály: augusztus 4.-19. között ügyeletet tart 8-12 óra között, az irodákban folyó felújítási munkálatok miatt személyes ügyfélfogadásra augusztus 1.-19. között csak kivételes esetben, 9-12 óra között, a Gazdasági Igazgatóság 141-es és 147-es irodáiban van lehetőség;


Külföldi Hallgatók Oktatási Központja: augusztus 4.-19. között ügyeletet tart 8-12 között;
 

PhD Titkárság: augusztus 4.-7. között ügyeletet tart 8-12 óra között, augusztus 8.-20. között zárva tart, ügyintézés sürgős határidős esetben a Tanulmányi Osztályon lehetséges;
 

Szak- és Továbbképzési Központ: augusztus 4.-8. között rendes nyitvatartás szerint működik, augusztus 11.-19. között zárva tart (a Központ emaileket fogad, sürgős határidős esetben Prof. Dr. Hajnal Ferenc szak- és továbbképzési dékánhelyettes a Dékáni Hivatal Titkárságán keresztül elérhető);
 

Pályázati Iroda: a Rektori Hivatal épületének bezárása miatt augusztus 4.-19. között zárva tart (sürgős határidős esetben Dr. Márton János pályázati igazgató ügyeleti időben a Dékáni Hivatal Titkárságán keresztül elérhető).

 
Hírlevél 2014. július 25.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának 2014. július 25-i hírlevele letölthető itt.

 
Nyári lézer iskola

Nyári lézer iskola címmel folyik jelenleg is szakmai képzés, továbbképzés a SZTE ÁOK oktatói, kutatói, fiatal pályakezdői részére. Erről tájékoztat Prof. Dr. Bari Ferenc orvoskari dékán. A kérdéseket Tráser László tette fel.

 
Pályázat szakorvos munkakör betöltésére a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályon

Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet szakorvos munkakör betöltésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. augusztus 9.

Részletes felhívás...

 
Új magazin a sclerosis multiplexről

Ahogyan a fénysugár törése a prizmán ezernyi színt hoz létre, úgy próbáljuk meg mi is a töréseket, az állapotunkban beállt változásokat, nem (csak) veszteségként, szerencsétlenségként, hanem feladatként, újabb és újabb kihívásként és esélyként értelmezni. Esély egy újabb cél elérésére, egy másmilyen élet megélésére - írja a most megjelent PRISMA című sclerosis multiplexről informáló magazin beköszöntőjében Gyurácz Annamária főszerkesztő. A látványos küllemű folyóirat verseket, prózai szövegeket, festményeket is közöl, a hazánkban is terjedő sm betegség viselőitől. Tráser László az új kiadvány főszerkesztőjét, Gyurácz Annamáriát kérdezte.